Incluzio Leiden > Nieuws > Dappere stap tegen eenzaamheid

Dappere stap tegen eenzaamheid

Jouw melding kan echt het verschil maken

Bij Incluzio Leiden zijn we trots op de stappen die we zetten om eenzaamheid in onze stad aan te pakken. Afgelopen week ontvingen wij een bijzonder signaal van eenzaamheid via het signalenportaal. Wat deze melding extra opvallend maakte, was dat iemand de moed had om een signaal voor zichzelf af te geven. Een belangrijke en dappere stap om het heft in eigen handen te nemen en eenzaamheid aan te pakken.

Onze buurtcoaches ontvangen deze meldingen en nemen altijd direct actie. Samen hebben ze een plan opgesteld om een sociaal netwerk op te bouwen, waarbij de activiteiten van Incluzio een belangrijk onderdeel zijn. Een mooie begin!

Ken of ben jij iemand die op zoek is naar meer sociaal contact? Aarzel dan niet om dit te melden via www.signaalpuntleiden.nl. Wij staan klaar om je te helpen en denken graag met je mee!

Over Signaalpunt Eenzaamheid

Eenzaamheid kan zich op verschillende manieren uiten: je kunt je heel alleen voelen, weinig contact met anderen hebben, of een hechte band missen. Dit kan iedereen overkomen en het kan vaak moeilijk zijn om hier zelf uit te komen. Daarom is in Leiden het Signaalpunt Eenzaamheid opgezet.

Via dit punt kunnen omstanders makkelijk en anoniem een melding doen van hun zorgen over iemand anders, of zelf hulp zoeken. Onze buurtcoaches nemen na een melding contact op en gaan samen met jou aan de slag om de situatie te verbeteren. Jouw melding kan echt het verschil maken.

Klik hier voor meer informatie.