Incluzio Leiden > Nieuws > Maand van de Vrijwilliger feestelijk geopend

Maand van de Vrijwilliger feestelijk geopend

Officieel geopend door de wethouder

De Maand van de Vrijwilliger is officieel van start gegaan met een feestelijke opening door wethouder Julius Terpstra in de StadsKamer (Nieuwstraat 7). Met dit initiatief zetten Incluzio Leiden en Stadslab Leiden de belangrijke rol van vrijwilligerswerk een maand lang in de schijnwerpers. “Vrijwilligerswerk is de kracht van onze samenleving. Het biedt mensen de kans om bij te dragen aan hun buurt, nieuwe ervaringen op te doen en écht een verschil te maken voor onze stad en haar inwoners,” aldus Terpstra tijdens zijn openingsspeech.

Na het welkomstwoord van de wethouder en vrijwilligerscoach Lisa Oostdam, kregen de aanwezigen de kans om met elkaar in gesprek te gaan over de diversiteit binnen vrijwilligerswerk. In de StadsKamer is een indrukwekkende vacaturewand te vinden met meer dan 150 vacatures, variërend van het uitlaten van een hond tot penningmeester worden bij de Wereldwinkel Leiden. Voor ieder wat wils!

Succesvolle start met veel bezoekers

De eerste zaterdagmiddag van de Maand van de Vrijwilliger was direct een groot succes. Met zo’n 100 bezoekers en tientallen adviesgesprekken is de toon gezet, mede dankzij het mooie weer en de sfeer tijdens Pride. De vacatures werden buiten uitgestald, wat zorgde voor nog meer betrokkenheid van voorbijgangers.

Volop activiteiten in de StadsKamer

De hele maand september is de StadsKamer dé plek om alles te ontdekken over vrijwilligerswerk in Leiden. Iedere woensdag- en zaterdagmiddag, van 13.00 tot 17.00 uur, staan meer dan 30 vrijwilligersorganisaties klaar om je te informeren en inspireren.

Daarnaast draait elke zaterdag draait om een speciaal thema, zoals muziek tijdens Pride, een kunstexpositie tijdens de Kunstroute, een gezellige buurtlunch op Burendag en unieke activiteiten op Open Monumentendag.

Klik hier voor informatie en voor een overzicht van alle aangesloten organisaties.